Kinderen

Op deze pagina kan je enkele verhalen of bijzondere acties lezen die Stichting Blink mogelijk heeft gemaakt voor de kinderen. Regelmatig krijgen wij aanvragen voor speciale behandelingen of noodzaken. 


Fietsen actie

Sommige kinderen hebben bijzondere behoefte aan goederen. Ze hebben deze bijvoorbeeld nodig om naar school te kunnen fietsen. Via netwerken hebben wij deze fietsen gedoneerd gekregen. De fietsen worden mooi opgeknapt door de werkplaatsen van de jongeren zelf en vervolgens beschikbaar gesteld aan de kinderen die ze het meest nodig hebben.


Naar de kapper

Voor jou is het misschien vanzelfsprekend dat je af en toe naar de kapper gaat om er verzorgd uit te zien. Helaas kunnen niet alle kinderen het veroorloven om met enige regelmaat geknipt te worden door een echte kapper. Een aantal kinderen worden noodgedwongen geknipt door de begeleiders van de woongroepen. Voor kinderen die hiervoor in aanmerking komen, wordt een knip beurt geregeld door een echte kapper. 


Acne behandeling

In de pubertijd kan het voorkomen dat een kind puistjes krijgt. Het ene kind heeft hier meer last van dan de ander. Ook hiervoor hebben wij een aanvraag gekregen. Het desbetreffende kind heeft hiervoor een behandeling gekregen. Dit kind had er helaas zo een last van, dat er is een speciale behandeling nodig was door een huidspecialist. Deze behandeling heeft dan ook erg goed geholpen. Het kind was er ontzettend blij mee en kreeg weer meer zelfvertrouwen. Inmiddels zijn er al drie jongeren geholpen met een acne/huid behandeling.


Speciale maten

Sommige mensen hebben een niet veel voorkomende maat. Je kunt je misschien wel voorstellen dat het dan erg lastig kan zijn om passende kleren te vinden voor jongeren met een afwijkende maat, vooral als je aangewezen bent op tweedehandskleren. Zo is er een jongen die naast een lange lichaamslengte ook redelijk dun is. Hij kon geen passende kleren vinden in tweedehandswinkels. Vooral broeken waren een probleem, omdat deze steeds veel te kort waren. Voor deze jongen heeft Stichting Blink nieuwe kleren besteld die hem goed passen. Voor meiden kan het bijvoorbeeld ook moeilijk zijn om passend ondergoed te krijgen. Zo was er ook een meisje dat een afwijkende maat nodig had voor bh's. Blink heeft bij een lingeriewinkel goed passende en ondersteunende onderkleding gekocht voor haar.


Bijzondere gelegenheidskleding

Voor diverse feestelijke gebeurtenissen, zoals het kerstfeest/diner bij de JP Heije Stichting, evenals het jaarlijkse gala op locatie De Beele in Voorst, zamelen wij bijpassende kleren in voor de jongeren. Zo kunnen zij feestelijk en in stijl verschijnen op de gelegenheid. Hiervoor verzamelen we zowel gebruikte als nieuwe mooie feestjurkjes voor de dames en colberts, gilets en overhemden voor de jongens. Het is altijd mooi om te zien hoe alle kinderen hiervan gaan stralen.